Array

Tegul visi bus viena (Jn 17, 21)
Dėl šių žodžių esame gimę,
dėl vienybės,
kad neštume ją į pasaulį.
Chiara Lubich.

ŠRIFTO DYDIS  aA aA 
Fokoliarų vasaros susitikimas kvietė į kelionę „nuo Aš iki Mes“

Liepos 3–6 dienomis Fokoliarų judėjimo Lietuvoje nariai, jų seni ir labai nauji bičiuliai susirinko kartu apmąstyti ir patirti kelionės „nuo aš iki mes“ nuotykį.

„Nuo aš iki mes“ taip buvo pavadintas kasmetinis vasaros susitikimas – Marijapolis, arba Marijos miestas. Tokie susitikimai vyksta įvairiose pasaulio šalyse, kur tik gyvuoja fokoliarų grupės.

Į Girionis, esančius šalia Kauno marių, šiemet atvyko daugiau nei 200 žmonių iš įvairių Lietuvos miestų ir kaimų. Labai įvairaus amžiaus, skirtingų pašaukimų ir profesijų. Netrūko ir užsienio svečių iš devynių kraštų.

Praktinė ir kūrybinė veikla, paskaitos, diskusijos, dalijimasis profesine bei kasdienio gyvenimo patirtimi, bendra malda ir laisvalaikis leido giliau pažinti specifinį vienybės dvasingumą, išaugusį iš Evangelijos. Didelis dėmesys buvo skirtas šeimos santykių puoselėjimui.

Savo įžvalgomis ir ilgamete patirtimi pasidalijo italų pora Maria Teresa ir Luiggi Maffoni, ilgamečiai judėjimo šeimų centro vadovai, ekspertai iš Lietuvos.

Laikas kupinas naujų pažinčių, nuoširdaus bendravimo, pokalbių, paprasčiausių pasivaikščiojimų kartu ir stabtelėjimų pasigrožėti nuostabia gamta – šiame nuolatinio bėgimo, dažno streso pasaulyje jau savaime buvo dovana kiekvienam.

Išvykdamas ne vienas sakė, jog ši patirtis sustiprino tikėjimą, jog krikščionių skiriamasis ženklas – bendrystė – ne tik yra įmanoma, bet ji – jau egzistuojanti tikrovė, kurią verta puoselėti ir skleisti visų pirma sąmoningai įsipareigojant tarpusavio meilei.


Bernardinai.lt